Luxecruise nieuws ontvangen?

Klantenbeoordeling
Rated 4,7 out of 5

Overzicht

Voor uw cruise

Een rederij kiezen

Elke rederij heeft haar eigen pluspunten en specialiteiten. Maar ze zijn allen zeer goed en behoren niet voor niets tot het top segment in de cruise industrie. Wij helpen u graag bij het uitkiezen van de perfecte rederij en schip. Kom na afspraak gerust langs ons kantoor. We verwelkomen u graag met een kopje koffie of iets  fris. Ook telefonisch afspreken kan. Wij hechten veel belang aan het verzorgen van uw droomcruise. 

Bij de meeste rederijen op deze website zijn volgende items inbegrepen

 • Dranken
 • Fooien
 • Internet 
 • Gastronomisch dineren
 • excursies (tijdens de expeditiecruises)
 • veelal 1 excursie per dag of meerdere ( afhankelijk van de rederij)
 • shuttle bussen in de havens

Zeer zeker. sommige luxerederijen bieden speciale prijzen voor kinderen en tieners aan, beschikken over kidclubs en excursies voor kinderen. Dat gezegd zijnde: aan boord van de echte luxe rederijen zijn geen grote waterparken te vinden, of hoogtechnische snufjes zoals gamerooms voor tieners. Hoewel kinderen welkom zijn aan boord van deze rederijen zijn er op de meeste cruises zeer weining kinderen te zien. 

Inschepen bij een luxerederij is zeer aangenaam en makkelijk. Er zijn vrijwel geen wachtrijen en inscheping verloopt zeer vlot. Hoogstwaarschijnlijk wordt u zelfs al van een heerlijke verfrissing voorzien in de cruiseterminal zelf.
Gewoonlijk start de inscheepprocedure vanaf de middag tot ergens in de late namiddag. Er wordt in het algemeen verwacht dat u ten laatste 2 uur vooraleer het schip gaat varen aan boord bent op de 1ste dag van de cruise.
Het uur waarop u kan inschepen staat ook vermeld op de reisdocumenten of in de app van de rederij. Gewoonlijk verloopt de inscheping als volgt.

 

 • Na aankomst in de cruiseterminal, wordt meestal eerst uw reiskoffer van u overgenomen en naar de suite gebracht (bagagelabels ontvangt u voor aanvang van de cruise).TIP: het is handig om handbagage of een reistas bij u te houden met spulletjes die u nodig kan hebben zoals medicatie, een vers shirt etc.. , de bagage ziet u namelijk niet direct terug, dit kan gerust een aantal uren in beslag nemen.

 

 • U mag dan naar de incheck balie gaan, waar een foto wordt genomen en het paspoort + andere documenten worden gecontroleerd en / of ingevuld (Corona paspoort, vaccinaties, PCR test etc..). Daarna ontvangt u een kaart ( ter grootte van een bankkaart) of polsband met chip. De inscheepkaart of polsband geven toegang tot uw suite. U zal deze ten allen tijde bij u moeten houden omdat u ze steeds zal nodig hebben om bijvoorbeeld van boord te kunnen in de aanloophavens, of bij de spa aan boord, of in de souvenir winkels aan boord. 

 

 • Eens u aan boord bent kan het zijn dat uw suite nog niet klaar ( deze zijn gewoonlijk klaar rond 14:00) u kunt dus rustig het schip verkennen, een drankje nemen of een lichte lunch nuttigen vooraleer u zich naar de suite begeeft.

 

Bijna alle rederijen vragen om uw creditkaart gegevens door te geven bij inscheping of om een cash waarborg te voorzien. Dit is normaal. Alhoewel zeer veel diensten al zijn inbegrepen is niet altijd alles inbegrepen (de kapper, of spa bijvoorbeeld).

Tijdens de voorlaatste avond aan boord van uw cruiseschip zullen er gekleurde bagagelabels in de suite geleverd worden. De kleur van de bagagelabels is gebaseerd op de informatie die de rederij van u heeft ontvangen betreffende vluchturen, hotel verblijf etc..

 

Het is belangrijk om tijdens de laatste avond aan boord uw rekeningen te settelen (uitgaven die u deed aan boord worden de laatste avond in rekening gebracht van de creditkaart die u doorgaf bij inscheping). Er zal ook worden gevraagd om de reiskoffers buiten de suite te plaatsen en dit meestal voor 23:00 (de bemanning pikt de koffers op zorgt er voor dat de reiskoffers netjes in de cruiseterminal staan volgens kleur.) 

TIP 1: hou in een reistas of handbagage spulletjes apart die u nodig heeft ‘s morgens ( tandenborstel, medicijnen..)

TIP 2: zeer veel mensen hebben gelijkaardig uitziende reiskoffers, wij raden daarom aan om uw reiskoffer te personaliseren zodat u deze snel kan herkennen en niet de verkeerde reiskoffer mee naar huis neemt. 

 

Gewoonlijk begint het ontschepingsproces ongeveer 30 minuten tot 1 uur bij aankomst van het schip in de haven. ( het schip moet eerst worden vrijgegeven door de lokale autoriteiten) in Amerikaanse ontschepingshavens kan dit soms wel wat tijd in beslag nemen. Wij raden daarom altijd aan om ervoor te zorgen dat uw terugvlucht pas vertrekt na 13:30.

Er wordt verwacht dat de laatste gasten van boord zijn tegen 10:00 ten laatste. Dit is nodig omdat de bemanning het schip terug “inscheep” klaar moet hebben tegen de middag voor nieuwe gasten.

In principe mag u zoveel koffers of bagage meenemen aan boord zoals u zelf wens. Echter u moet rekening houden met volgende: 

 • De bagage moet steeds in de suite staan en mag om veiligheidsredenen niet op de gang staan.
 • Kijk zeker ook na wat de bagage beperkingen zijn voor de luchtavaartmaatschappij waarmee u vliegt. 

De voertaal aan boord van de meeste cruiseschepen is Engels. 

Aan boord van Hapag Lloyd (Europa) is de voertaal Duits. 

De bemanning is veelal internationaal, dus de kans dat er iemand ook een andere taal spreekt zoals bijvorbeeld Frans is reëel. 

Afhankelijk van het type cruise ( expeditiecruises, middellandse zee cruises, cruises in de cruise in de Caraïben) zal ook uw kledij aangepast zijn. Maar in het algemeen gelden volgende regels.


Gemakkelijke non-slip schoen om op het dek te lopen. Deze kunnen na een regenbui glad zijn.

 

Comfortabele en gemakkelijke kledij voor overdag en nette stadskledij voor ’s avonds. Als er formele avonden aan boord gegeven dan is het zeker en vast belangrijk om een cocktail of gala jurk voor de dames en een smoking of een donker pak voor de heren. Een (vlinder) das voor de heren mag niet ontbreken.

Een lichte colbert of blazer voor de mannen om overdag te dragen mag ook in de bagage.


In de restaurants van luxerederijen mag er geen jeans of shorts gedragen worden. Ook geen bad kledij in het buffet restaurant, al mag u daar wel een bermuda dragen of een korte jurk.

Quasi alle cruiseschepen hebben een fitness center aan boord. ook hier is aangepaste kledij nodig. 


Gaat u aan land zorg er dan voor dat de regels van het land gerespecteerd worden. In moskeeën bijvoorbeeld moeten de schouders en knieën bedekt zijn.


Veel rederijen maken gebruik van airconditioning, het kan dan soms fris zijn aan boord, daarom raden wij ook aan om een foulard, of leuke sjaal mee te brengen.


Gaat u cruisen in tropische gebieden waar af en toe een korte regenbui valt dan is het aangeraden om en regenjas of regen capuchon mee te nemen. Ook zonnecrème met hoge factor, een muggenspray en zonnebril niet vergeten.


Voor expeditiecruises gelden andere regels, zie de veel gestelde vragen bij het tabje expeditiecruises.

suites aan boord

Aan boord van de meeste luxe rederijen zijn geen binnenhutten of suites. Wij geven zelf steeds de voorkeur aan een hut of suite met balkon. Het is namelijk zeer fijn en rustgevend om de golven te horen ruisen. Als u kiest voor een balkon is ook heel ontspannend om het ontbijt daar te nemen, zeker als het schip een dag op zee doorbrengt. 

Veel rederijen bieden per afreis een aantal garantie hutten of suites aan. Dit zijn suites al dan niet met een balkon die lager geprijst zijn. Wie kiest voor een garantie hut of suite mag zeker zijn van de beste prijs garantie maar kan niet kiezen waar de suite gelegen is. De rederij doet dit voor u. 

Oceanview suites en hutten beschikken over een raam (meestal panoramisch raam) Ramen kunnen niet openen. 

Balcony of balkon suites en hutten beschikken over een balkon. Het balkon is altijd ruim genoeg om te zitten ( 2 sotelen + tafeltje) maar sommige balkons zijn zeer ruim en ook voorzien van ligbedden. 

Elke luxe rederij heeft ook echte grote suites , zoals penthouse suites, spa suites, silversuites, regent suites enz..  Verder zijn er suites met 1 slaapkamer, 2 slaapkamers en zelfs suites op 2 verdiepen. 

Of er mag gerookt worden aan boord is verschillend van rederij tot rederij, maar over het algemeen zijn er wel een aantal ‘rookzones” of “cigar lounges”  voorzien aan boord van de meeste cruiseschepen. In de suites of de hutten mag nooit gerookt worden. Hier kunnen redelijk hoge boetes aan vasthangen indien er wordt vastgesteld dat er gerookt geweest is in de suite of op het balkon. 

Expeditiecruises

Dat hangt af van wat u wilt zien of doen. Houd er rekening mee dat u niet het hele jaar door naar de poolgebieden kunt varen.

Antarctica vanaf oktober tot begin december

Het continent nu  bedekt met sneeuw.  Pinguïns bouwen  nu hun nesten ver van de kust. Tijdens deze periode maken de pinguïns, kuifaalscholvers en zeevogels elkaar het hof en leggen hun eieren.

Antarctica vanaf december tot eind februari

De sneeuw trekt zich terug en onthult rotsachtige hooglanden. De kuikens van de pinguïns komen uit en hun ouders spenderen eindeloze uren om hun hongerige jongen te voeden.

Antarctica vanaf midden februari to maart

De walvissen keren terug om zich te voeden. Zeehonden trekken zich terug op de stranden en pinguïns beginnen te vervellen. Antarctica maakt zich op voor lange maanden van duisternis. Highlights voor reizigers zijn walvissen, rode sneeuw en jonge ezelspinguïns die zich gedragen als miniatuur Charlie Chaplins. De sneeuw kleurt rood door kleine microscopische kleine algen. Door de warmere temperaturen die er nu is smelt veel sneeuw en krijgen de algen de kans om te groeien zo komen de algen tot bloei en worden ze rood en sneeuw krijgt een eigenaardige zoete geur. 

Noordpoolgebied vanaf juni tot midden juli

Dit is de beste tijd om ijs en sneeuw te zien. De middernachtzon heeft het ijs nog niet gesmolten, en de kansen om ijsberen en walrussen te zien zijn groot. Vogels komen terug om te broeden.

Noordpoolgebied vanaf midden juli tot midden augustus

De beste tijd om Spitsbergen te ontdekken. De toendra is nu echt mooi en de bloemen staan in bloei. Het dierenleven is overvloedig.

Noordpoolgebied vanaf midden augustus tot september

De dagen worden korter, vogels beginnen naar het zuiden te trekken en de lucht kan somber zijn.

Het noordelicht is zeer onvoorspelbaar, maar afhankelijk van de regio heeft u het meeste kans om het noorderlicht te zien tussen de maanden eind september en midden maart. 

 

Tijdens een expeditiecruise kan het gebeuren dat de zee iets ruwer is, maar dit is niet altijd zo. De straat Drake (Drake passage) die de Atlantische met de grote oceaan verbind kan soms ruwer zijn. 

De straat Denemarken (Denmark Straits) een zeestraat tussen IJsland en groenland en de beringzee kunnen ook woelig zijn. Wij raden u aan om steeds iets bij te hebben tegen zeeziekte. 

 

Medische en Covid vragen

De meeste rederijen vragen dat iedereen die aan boord komt volledig gevaccineerd is tegen Covid -19 en dit tenminste 14 dagen voor het vertrek van de cruise.

Deze informatie verschilt van rederij tot  rederij, maar over het algemeen mag je stellen dat ene PCR test bovenop de vaccinatie verplicht is. Wij vragen u om ons steeds te contacteren. 

Alle rederijen hebben zeer veel geinvesteerd om uw cruise aan boord zeer velig te houden. zo is er geinvesteerd geweest in speciale luchtzuiveringstoestellen, zullen de schepen bovenop de al zeer strenge hygiëne voorschriften nog meer gedesinfecteerd worden, en zullen er voor en tijdens de cruise koortsmetingen zijn.  Er zijn ook protocollen inzake het dragen van maskers en sociale afstand tot ventilatie, medische voorzieningen aan boord en het veilig organiseren van excursies aan land. 

Wie zwanger is mag meestal tot de 24ste week van de zwangerschap aan boord komen. Dit kan verschillen van rederij tot rederij. Babies worden meestal toegelaten vanaf 6 maand. Let op dit is ook afhankelijk van de gekozen route. Bij een vaarroute met meer dan twee opeenvolgende zeedagen kan het zijn dat de baby minstens 24 maand moet zijn. 

Paspoort informatie

Afhankelijk van het schip heeft u een indentiteitskaart of paspoort nodig. Wij raden aan om altijd een internationaal paspoort te voorzien dat minstens 6 maand geldig is na terugkomst in Belgie. 

Meestal worden visums niet voorzien door de rederij en dient u dit zelf te regelen. Wij staan u uiteraard bij zodat u steeds over de nodige documenten beschikt.

Het kan zijn dat er voor bepaalde afvaarten inentingen nodig zijn ( bijvoorbeeld gele koorts) wij raden u aan om steeds de website diplomatie Belgie te raadplegen.   

Wijzigingen en annuleringen

Wij raden u altijd aan om een annulering en  / of bijstand verzekering te nemen. Als u goed verzekerd bent , kan u gerust op cruise vertrekken, en hoeft u zicht geen zorgen te maken mocht er onverwachts toch iets gebeuren. Een ongeluk schuilt vaak in een klein hoekje. Er zijn verschillende verzekeringen mogelijk. We helpen u graag bij het uitkiezen van de perfecte verzekering. 

Een reeds bevestigde cruise kan geannuleerd worden mits eventuele kosten, wij verwijzen graag door naar onze algemene voorwaarden. Soms is het mogelijk om een reeds geboekt cruise te wijzigen zonder kosten, dit verschilt van cruise per cruise en wordt telkens apart bekeken. 

Algemene voorwaarden

Op de website van de verschillende rederijen. Exclusive Cruises voorwaarden kan je hier vinden. 

Kinderen

Personen jonger dan 18 jaar mogen alleen aan een cruise deelnemen indien zij begeleid worden door één of meerdere personen die tenminste 18 jaar of ouder zijn.

Silversea kan de noodzakelijke medische zorg voor jonge kinderen niet garanderen. 

Bijgevolg kunnen kinderen jonger dan 6 maanden niet deelnemen aan cruises op volgende schepen:

 • Silver Wind
 • Silver Shadow
 • Silver Spirit
 • Silver Muse

 

Kinderen jonger dan 1 jaar kunnen niet deelnemen aan cruises met de Silver Cloud en Silver Explorer.
Kinderen jonger dan 5 jaar komen niet in aanmerking voor Silver Galapagos Cruises, expedities of zodiac ontschepingen aan boord van Silver Cloud en Silver Explorer.

Helaas kunnen zwangere vrouwen waarvan de cruise pas zou eindigen na het ingaan van de 24e week van de zwangerschap niet deelnemen aan Silversea cruises.

Ontvang luxecruise nieuws

Wij gebruiken cookies om u ervaring te verbeteren.

Wenst u meer te weten lees onze Privacy & cookies.