Luxecruise nieuws ontvangen?

Klantenbeoordeling

Overzicht

Tijdens uw cruise

Excursies

Bij de meeste rederijen zijn excursies niet inbegrepen in de prijs. Deze kunnen wel na reservatie worden toegevoegd. Er zijn wel een aantal rederijen waar excursies inbegrepen zijn. Bijvoorbeeld Regent Seven Seas Cruises en Silversea Cruises. Ook bij expeditiecruises zijn geselecteerde excursies inclusief. 

De meeste excursies zijn op maat van de klant gemaakt en veelal zal worden aangegeven voor wie de excursies geschikt zijn. 

Het is mogelijk om meerdere excursies op één dag te maken. Afhankelijk van de tijdsduur van een excursie. 

Wij vragen u dan om contact met ons op te nemen zodat we in samenspraak dé perfecte excursie kunnen organiseren.

Indien de rederij een excursie annuleert zal er een vervangende excursie worden aangeboden of een refund. 

Alle rederijen bieden excursies aan. Deze zijn altijd van zeer hoge kwaliteit en de lengte en de duur van de excursie is aangepast aan de vertrektijd van het schip.

Als u deelneemt aan een door het schip georganiseerde excursie en de excursie loopt langer uit dan gepland dan zal het schip wachten, doet u deze excursie op eigen houtje en ze loopt onverwacht langer uit, dan zal het schip niet wachten en zal u aan wal moeten blijven en zelf voor zorgen dat u terug aan boord kan in de volgende haven. Alle kosten die hiermee gepaard gaan zijn in dit geval voor uzelf.

 

Uiteraard kan u ook op eigen houtje de aanleghavens verkennen. Hou er gewoon rekening mee dat u tijdig terug aan boord moet zijn.

Als het schip voor anker ligt is dit meestal een uur op voorhand, ligt het schip niet voor anker dan is meestal 30 minuten voldoende. Wanneer u ten laatste terug aan boord moet zijn staat in het dagprogramma en wordt ook aangegeven bij de uitgang van het schip.

Mocht je te laat aan boord zijn en het schip is weggevaren, dan raden we volgende aan: 

  • Contacteer ons via het noodnummer dat bij de reisdocumenten zit. 

 

Wij raden u ook aan om steeds een kopij van uw paspoort mee te nemen als u het schip verlaat. 

Bij uw reisdocumenten ontvangt u ook het telefoonnummer van het schip, u kan ook steeds direct naar het schip bellen. ( let op dit zijn hoge telefoonkosten) 

 

Gewoonlijk zal er op de pier wel een lokaal agent aanwezig zijn die in verbinding staat met het schip. Deze persoon zal u helpen om naar de volgende haven te geraken en eventueel een hotel en of vlucht voor u regelen ( allemaal op eigen kosten). Afhankelijk van de haven kan u het geluk hebben dat de kapitein wacht en drie maal de scheepshoorns laat blazen. Hoort u deze scheepshoorns en bent u niet ver van het schip rep u dan snel naar de haven waar uw schip ligt. 

Fooien aan boord

Bij de luxerederijen zijn de fooien meestal inclusief. Als u erg tevreden bent mag u natuurlijk nog steeds extra belonen maar dit wordt niet verwacht. 

Tijdens een excusie mag u vrijblijvend een fooi toekennen aan de gids. 

Kledij aan boord

Dit is erg afhankelijk van rederij tot rederij. Er zijn verschillende kledingsvoorschriften. Als algemene regel mag je stellen dat korte broeken en jeans niet toegelaten zijn in de restaurants. Overdag is stadskledij meestal zeer geschikt. Het zal ook niet toegelaten zijn om in swimwear het buffet of andere restaurants te betreden. 

Wij raden ook aan om steeds in laagjes te kleden ( het kan soms fris zijn door de airconditioning aan boord) 

In- en uitchecken cruise

Meestal is dit rond de middag of net na de middag.

Bij de meeste rederijen is dit vanaf het moment dat het schip aanlegt in de ochtend tot ongeveer 10:00. Er is altijd tijd genoeg om rustig te ontbijten vooraleer u het schip moet verlaten. 

Vervoer van en naar de luchthaven

Als u de vluchten en /of hotel via de rederij reserveert, zijn de transfers voor en na de cruise inclusief. indien wij de vluchten, hotel etc regelen kunnen we uiteraard ook een transfer aanbieden. 

Dieten en allergenen

Daar zijn alle rederijen op voorzien. Het volstaat om bij reservering uw voorkeuren door te geven. 

Internet

Meer en meer rederijen bieden tegenwoordig gratis internet aan. 

Roken

Er mag niet gerookt worden in de suites en kajuiten en veelal ook niet op het balkon. Aan boord van de meeste schepen zijn er speciaal toegewezen ruimtes en cigar lounges voor rokers. 

Zwangerschap

Bij de meeste rederijen mag je maximaal 27 weken zwanger zijn op de laatse dag van de cruise, maar let op dit is niet bij alle rederijen de regel. Sommige rederijen hanteren de 24 weken regel. ( bij Silversea bijvoorbeeld) Contacteer ons op voorhand als u een cruise wilt maken en zwanger bent. Verder is het ook van belang om even te kijken bij de luchtvaartmaatschappij want ook zij hanteren verschillende regels. 

Ontvang luxecruise nieuws

Wij gebruiken cookies om u ervaring te verbeteren.

Wenst u meer te weten lees onze Privacy & cookies.