Luxecruise nieuws ontvangen?

Klantenbeoordeling
Rated 4,7 out of 5

Silver Cloud - het perfecte huwelijk tussen expeditie en luxe.

Silver Cloud werd oorspronkelijk gebouwd in 1994 en is in 2017 omgebouwd van een cruiseschip tot een expeditieschip een ijsklasse 1C. Silver Cloud Expeditie heeft 7 passagiersdekken, 212 bemanningsleden en in de poolgebieden neemt het slechts 240 gasten mee. De officieren aan boord zijn vooral Europees.
Silver Cloud kan met haar 18 knopen vrij snel varen wat van belang is om efficiënt de beruchte Drake passage (Straat Drake) over te steken tussen Ushuaia en Antarctica.

Restaurants , bars en lounges

Silver Cloud heeft als expeditieschip veel te bieden qua faciliteiten. Zo zijn er vijf eetgelegenheden waaronder het hoofdrestaurant met open seating.

De tweede meest populaire eetgelegenheid is La Terrazza. Tijdens het ontbijt en de lunch is het genieten van een uitgebreid buffet. ’s avonds wordt la Terrazza een Italiaans gastronomisch restaurant. Toegang is gratis maar reserveren is aan te raden want La Terrazza is erg populair.

The Grill gelegen op dek 8 is een openlucht restaurant dat ook zeer populair is onder de gasten. The Grill serveert hamburgers, hot dogs en steaks alsook slaatjes en kleine gerechten. ’s Avonds serveren ze er de “Silversea Hot Rocks”, een ervaring waarbij u met behulp van vulkanische lavastenen uw eigen vlees, vis of groenten kunt klaarmaken.

Het enige restaurant waar wel een toeslag voor betaald moet worden is La Dame. La Dame is een gastronomisch Frans restaurant en een vaste waarde aan boord van de meeste Silversea schepen.

De laatste dineroptie is 24-uurs roomservice met ontbijt, lunch, middernachtsnacks en ook ’s avonds kan er besteld worden van het hoofdmenu in het restaurant. Deze wordt dan gang per gang bediend in de suite met bijbehorende wijnen.

Aan boord van Silver Cloud zijn verschillende bars en lounges waaronder:

  • The Observation lounge op dek 9. Het is een prachtige plek en kijkt uit over de boeg van het schip. Hier zit heel vaak het expeditie team die dan uitleg geeft over het gebied waar het schip doorheen vaart.

 

  • The Panorama lounge, de ideale lounge voor wie graag vroeg opstaat. Hier kunt u vroeg ontbijten en de hele dag thee en koffie drinken. Er is ook plaats om buiten te genieten van het landschap.

 

  • The Pool Bar, deze is vrijwel de gehele dag tot ’s avonds geopend.

 

  • Dolce Vita. Deze bar is perfect om van een cocktail te genieten voor of na het diner. ’s Avonds is hier ook live muziek.

 

Entertainment

Aan boord van het expeditieschip Silver Cloud zijn geen Broadway shows of grootse opvoeringen. Verwacht eerder interessante expeditie lezingen en briefings van het 28 leden tellende expeditie team. Deze worden vooral gegeven in de Explorers Lounge.

Verder is er een fitness center en een spa aan boord om heerlijk te relaxen na een uurtje intensief sporten.

Wie graag bezig met fotografie zal zich kunnen uitleven in de “Photostudio”. Er is staan zowel Mac- als PC-computers met programma’s zoals Lightroom en Photoshop. Er worden workshops gratis aangeboden om meer te leren over fotografie en de gasten kunnen er hun eigen foto’s laten afdrukken.
Als expeditieschip heeft Silver Cloud 20 zodiacs om mensen mee te nemen op de verschillende excursies, alsook kajaks.

Suites

Er zijn verschillende types suites aan boord, de meeste suite beschikken over een balkon wat erg aan te raden is tijdens een expeditie cruise. Zeker omdat de kans reëel is dat er walvissen en andere wildlife gespot kan worden, het ideale moment om prachtige foto’s of video’s te maken vanop uw eigen privé balkon.

De suites hebben zijn minimum 22m² groot. Voor wie graag nog meer ruimte en luxe heeft zijn er de Medaillon suites van 48m² . De grootste suite is de Grand suite met 1 of 2 slaapkamers , deze zijn tot 122m² groot. Daartussen liggen nog de Owners suites, de Silver Suites en de Royal Suites.
Silver Cloud is een schip dat geschikt is voor mensen die graag het avontuur opzoeken en genieten van de fijne dingen in het leven.

Silver Cloud

Expeditie

La Terrazza

The Grill

’s avonds is la Terrazza een Italiaans restaurant

The grill op het zwembad dek is ideaal voor een lichte snelle lunch tussen 2 excursies. 

Hot Rocks

La Dame

In the Grill is er ’s avonds het Hot rocks beschikbaar. 

La dame is een Frans specialiteiten restaurant en is mits betaling. 

Observation lounge

In Tor’s obervatgion lounge is het genieten van prachtige panoramische zichten.

Panorama Lounge

In de Panorama lounge is er vroeg ontbijt beschikbaar en ook afternoon tea. 

Explorers lounge

De Explorers lounge waar brievings en lezingen worden gegeven door het expeditie team.

Dolce Vita

Genieten van cocktails voor of na het diner. s’avonds is er een live band. 

The Restaurant

Het hoofdrestaurant aan boord van Silver Cloud. Er kan gedineerd worden in vrije diner seating én er zijn genoeg tafeltjes voor 2 personen. 

Pool Deck

Boven het pool deck is er ook een looppiste.

Vista Suite

Veranda Suite

De Vista Suite is voorzien van alle comfort en luxe. 

De suites zijn 22m² groot. 

De Veranda suites zijn zeer ruim. De Elegante inrichting, prachtige marmeren badkamer en de ruime zithoek maken dit tot een gezellig thuis ver weg van huis. 

De suites zijn ongeveer 27m² groot. 

Owner Suite

Beschikbaar als een één-slaapkamer configuratie of als twee-slaapkamer door aan te sluiten met een Vista Suite.

De suite is tot 77m² groot 

Silver Suite

Silver Suites hebben grote veranda’s

De suite is ongeveer 54m² 

Royal Suite

Aan boord van Silver Cloud zijn prachtige badkamers.  Alle suite hebben Butler service. 

De suite is van 69m² tot 96 m²

Zoek hier naar nog leuke aanbiedingen voor Silver Cloud

Ontvang luxecruise nieuws

Wij gebruiken cookies om u ervaring te verbeteren.

Wenst u meer te weten lees onze Privacy & cookies.