Luxecruise nieuws ontvangen?

Klantenbeoordeling

Quark Expeditions

Quark Expeditions
 • Doet enkel Expeditie en is daarom een echte expert!
 • Kleine schepen met max 200 gasten aan boord
 • meer dan 30 jaar ervaring
 • zes prachtige schepen 
 • werkt enkel met doorwinterde  expedieleiders die minstens 140 expedities onder de riem hebben 
 • gaat naar de zeer ver afgelegen gebieden
 • vaart met groot respect voor dier en natuur

Quark Brochures

Quark Expeditions – 30 jaar in het poolgebied

Al drie decennia lang neemt Quark Expeditions reizigers mee naar werkelijk unieke en onvergetelijke luxereizen naar het Arctische gebied en Antarctica.

Het begon allemaal in 1991 toen twee ontdekkingsreizigers Lars W. & Mike M. een groepje avonturiers meenamen naar de Noordpool. Ze waren zo onder de indruk van dit prachtige majestueuze gebied en de grootsheid ervan dat het hun missie werd om dit ook aan andere reizigers aan te bieden.

30 jaar later, is het bedrijf dat zij samen hebben opgericht, Quark Expeditions, nog steeds marktleider op het gebied van Arctische en Antarctische reizen, waarbij luxe wordt gecombineerd met avontuur om mensen verder te brengen dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Aan boord van de Quark schepen wordt u constant geïnspireerd en geïnformeerd door boeiende presentaties aangeboden door internationale wildlife-, geologie- en biologie-experts.

Buitengewone ervaringen wachten op u 

De rederij biedt zowel aan land, op zee, in de lucht en op het ijs onbeperkte mogelijkheden om de natuur ten volle te beleven en nemen u mee naar de meest afgelegen, ongerepte en ontzagwekkende plaatsen op onze planeet.

Quark Expeditions biedt meer avontuurlijke excursies dan elke andere expeditie aanbieder.

Zo kan u gaan Heli-wandelen*,  SUP boarden** en alpine kajakken, om er maar een paar te noemen.

*Heliwandelen (een helikopter wordt gebruikt om toegang te krijgen tot afgelegen gebieden van het achterland om te wandelen op locaties die op geen enkel andere manier te bereiken zijn).

**SUP boarden (staand op een board jezelf voortbewegen met een peddel)

Expeditie leiders van formaat

Doorgewinterde expeditieleiders die werken voor Quark expeditions hebben gemiddeld 140 poolexpedities meegemaakt en velen hebben meer dan 200 expeditie reizen gemaakt. Je kan ze gerust specialisten in hun vak noemen. 

Alle Expeditieleiders  hebben veel gereisd naar Groenland, Canada, Alaska, Noorwegen, Argentinië, Antarctica en de Noordpool. Daar kan u als gast alleen maar voordeel uithalen.

Kleine schepen 

Geen van de schepen heeft meer dan 200 passagiers, wat betekent dat ze naar moeilijk bereikbare bestemmingen kunnen varen die ontoegankelijk zijn voor grotere schepen. Maar er zijn nog voordelen aan het varen met kleine schepen. 

 • Kleine expeditieschepen kunnen naar afgelegen, kleine dorpjes en nederzettingen varen, vaak door smalle fjorden en kanalen. Deze mogelijkheid om van de gebaande paden af te wijken en overbevolkte landingen te vermijden betekent dat passagiers een veel authentiekere poolervaring hebben. De meeste inheemse nederzettingen kunnen bijvoorbeeld geen plaats bieden aan de grote aantallen bezoekers van de grotere expeditieschepen.
 • Gasten die op een kleiner schip reizen, leren de expeditie bemanning, het boordpersoneel en de medepassagiers  sneller kennen en sluiten gemakkelijk nieuwe, dikwijls levenslange vriendschappen.
 • Op een kleiner schip hebben gasten meer mogelijkheden om zich te engageren: Dineren met een expeditieleider, een kajakgids of een wildlife-expert kan de reis nog gedenkwaardiger maken. Dergelijke unieke mogelijkheden zijn niet altijd mogelijk op grotere schepen.
 • Omdat onze expeditieschepen kleiner zijn, is het relatief gemakkelijk om de indeling van het schip snel te leren kennen. Deze vertrouwdheid maakt het gemakkelijk om het schip echt te behandelen als uw poolbasis – uw thuis weg van huis – gedurende uw expeditie ervaring. 

Inbegrepen diensten

Ontvang luxecruise nieuws

Wij gebruiken cookies om u ervaring te verbeteren.

Wenst u meer te weten lees onze Privacy & cookies.