Luxecruise nieuws ontvangen?

Klantenbeoordeling
Rated 4,7 out of 5

Ponant

Ponant Logo
Ponant- koppel aan het schip
 • Franse rederij
 • Kleinschalig en persoonlijk
 • All-inclusief (ook excursies voor de expeditiecruises)
 • Samenwerking met National Geographic
 • Wereldprimeur: BLue Eye Lounge
 • Vroegboekbonus tot 30%

Zoek uw cruise

Frans in hart en nieren maar met  internationale flair

Ponant is opgericht in 1988 door een handvol officieren uit de Franse koopvaardij. Drie jaar later mocht deze rederij hun eerste schip “Le Ponant” een prachtige luxueuze driemaster verwelkomen. Ondertussen zijn er 12 schepen in de vloot.

Wie houdt van kleinschaligheid is hier aan het juiste adres. Goed om weten is dat er bij Ponant 2 exclusieve belevingen worden aangeboden.

 • Yachting cruises ( de klassieke bestemmingen en thema cruises zoals muziekcruises, wijncruises, golfcruises)

De thema cruises zijn altijd in samenwerking met bepaalde partners zoals Radio Classique, Chateau Latour, Musée du louvre, National Geographc…

 • Expeditie cruises (De expeditie cruises zijn van een heel ander kaliber.)

Hier gaat het echt over de ontdekking en het avontuur. Tijdens deze cruises gaat altijd een team mee van experten in het vak zoals wetenschappers, ornithologen, biologen, glaciologen en historici om er een paar te noemen. Zij begeleiden de hele reis, varen mee met de zodiacs en gaan op pad met kleine groepjes van maximum 10 personen. Deze excursies zijn altijd inbegrepen in de cruiseprijs.

Prachtige samenwerkingen

Ponant is een Frans bedrijf en Frans product (aan boord is de standaard taal 2-talig) en daar is ze fier op. Ponant werkt dan ook  voornamelijk met Franse producten aan boord en hebben een samenwerkingsverband met:

 • Hermés voor de badkamer producten
 • Ladureé ( voor onder andere de makarons)
 • La beurre bordier
 • Veuve cliquot (tijdens de gala avonden) Piper heidsick is the standaard huis champagne)
 • Château latour

 

De rederij vaart als enige rederij onder de Franse vlag. Dit heeft een heel resem voordelen, zowel voor u als klant maar ook voor het personeel. (het personeel werkt onder een Frans arbeidscontract)

Varen onder de Franse vlag betekend ook dat de Franse overheid regelmatig screenings doet op vlak van hygiëne enveiligheid etc. (een jaarlijkse doorlichting van 3 dagen en op elk Ponant schip.)

De Franse vlag is bijgevolg ook een signatuur van kwaliteit.

Inrichting & faciliteiten

Het interieur aan boord van elk Ponant schip is tijdloos, elegant en verfijnt. Bij Ponant is geen bling, en worden er geen overdreven glinsterende materialen gebruikt. De prachtige inrichting kan je eerder omschrijven als maar ethnique chique, bijna een beetje Scandinavisch. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. 

Aan boord van elk schip  is een gastronomisch restaurant, een theather, verwarmd zwembad ( ideaal voor Antarctica en andere koude gebieden), een theater, een prachtige bibliotheek en op de explorer klasse schepen de wereldbefaamde Blue Eye Lounge. 

Kajuiten & Suites 

Kajuiten en Suites zijn hebben veel opbergplaats. Dit is iets waar de rederij veel belang aan hecht. Verder is er op elk schip 1 dek met communicerende kajuiten. Dit is ideaal voor families, voor groepen die samen reizen of voor mensen die gewoon graag nog meer ruimte hebben. De ene kajuit wordt dan volledig ingericht als woonkamer, de andere als slaapkamer.

Vaargebieden

Ponant vaart over bijna de ganse wereld. Noord en Zuid-Europa, Azie, Afrika, Australie, Scandinavie, de poolgebieden, Oceanië en de Pacifische eilanden, groene en witte Expedities, centraal en zuid-Amerika, Noord-Amerika en Canada, het Caraïbisch gebied en Alaska. 

Paul Gauguin

Le Paul Gauguin is een elegant luxeschip, ontworpen om in de  Polynesische wateren te varen.

De 159 hutten en suites hebben allen zicht op zee en zijn smaakvol ingericht. Kwaliteitsmaterialen zoals kostbaar hout, antieke gravures en tiki-details zijn een eerbetoon aan de Polynesische cultuur en dragen bij tot de charme van het leven aan boord, waardoor elke reis uniek wordt.

Inbegrepen diensten

Ontvang luxecruise nieuws

Wij gebruiken cookies om u ervaring te verbeteren.

Wenst u meer te weten lees onze Privacy & cookies.