Luxecruise nieuws ontvangen?

Klantenbeoordeling

Noorse Fjorden

Noorse Fjorden Troll
  • Korte vluchten
  • Overweldigende natuur
  • Prachtige fotomomenten
  • Veel UNESCO sites
  • Ideaal voor naturliefhebbers
  • Ervaar het Noorderlicht
  • Bezoek de Sami 
  • Mooie expeditie cruises 

Moeder natuur op haar best

Noorwegen bezoeken is een ervaring die u niet snel zal vergeten. Het land heeft zoveel te bieden maar staat toch vooral bekend omwille van haar prachtige fjorden.

National Geographic noemde Noorwegen en de Noorse fjorden niet voor niets “de meest iconische bestemming ter wereld”. En dat kan u ook ontdekken tijdens een droomcruise richting de fjorden.

Naast de Noorse Fjorden zijn er ook de prachtige steden zoals Oslo, Bergen, Stavanger en Tromsø (toegangspoort tot het noordpoolgebied).

Ålesund & Geiranger

Ålesund & Geiranger zijn enkele van de beroemdste natuurlijke en culturele attracties van Noorwegen.

De art -nouveau stad Ålesund is terecht door National Geographic verkozen tot een van de mooiste havensteden van Europa en is daarom een niet te missen bezienswaardigheid.

Sportievelingen kunnen via 418 treden het hoogste punt van de stad Aksla zien, waar ze beloond worden met een onvergetelijk panoramisch uitzicht!

Wie het liever rustig aan doet kan het slaperige vissersdorpje Alnes bezoeken. Hier krijgt u een panoramisch uitzicht op de oceaan en kunt u wandelen door prachtig en afwisselend wandelgebied van de bergen tot aan de kust.

In de Geirangerfjord zijn veel activiteiten beschikbaar die u dichter bij de natuur brengen. Als UNESCO werelderfgoedlocatie wacht u een bijzondere ervaring. Begeleide kajaktochten zijn er één van.

Het is trouwens niet voor niets dat Geiranger een geliefde plek is voor Instagram-liefhebbers. De tocht omhoog naar Flydalsjuvet en Dalsnibba, met panoramazicht op Geiranger, kan zelfs de meest ervaren globetrotter de adem benemen.

Varen door de langste fjord

In het hart van het Noorse fjordenlandschap ligt de langste fjord van Noorwegen de Sognefjord.

Hoge bergtoppen, blauw gletsjerijs, machtige watervallen, en idyllische kleine boerderijen sieren het landschap.

Bijzonder aan de Sognefjord zijn de fjorddorpen, (kleine gemeenschappen die verspreid liggen langs de machtige Sognefjord).

Maar dit is niet het enige wat een luxecruise langs deze fjord zo populair maakt. Door de Sognefjord varen is op reis gaan in een sprookje dat u meeneemt door wilde, prachtige, ruwe natuur.

Verder is de Sognefjord, de fjord die het meeste te bieden heeft, met de bekende Flåm Railway, de Jostedalsbreen gletsjer, Jotunheimen Nationaal Park van circa 1151 km², de staafkerk van Urnes, om er maar een paar te noemen.

Bergen, culturele hoofdstad 

Als Europese Cultuurstad, Werelderfgoedstad en UNESCO Gastronomiestad heeft Bergen zeer veel te bieden
Slenteren door de oude straatjes en steegjes waar in de kleine houten huisjes als honderden jaren gewoond en gewerkt wordt is al een avontuur op zich. De lokale vismarkt is ook zeker een bezoek waardig. Wandel langs de kade van Bryggen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bezoek het oude fort van Bergenhus.

Street art en de Preekstoel

Stavanger staat bekend om haar prachtige straatkunst ( de stad is uitgegroeid tot een van de wereldleiders op gebied van street art.)

Een tocht naar de Preikstolen dat 604 meter boven het Lysefjord ligt is één van de bekendste bergwandelroutes in Noorwegen.


Dus redenen genoeg om de Noorse Fjorden op het lijstje “must sees” te plaatsen en die cruise te reserveren aan boord van uw favoriete kleinschalige rederij.

Ontvang luxecruise nieuws

Wij gebruiken cookies om u ervaring te verbeteren.

Wenst u meer te weten lees onze Privacy & cookies.